Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rántott sertésláb
2013.07.06

rantott-lab-gorog-tal-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db sertésláb, 1 db sárgarépa, 1 db fehérgyökér, 1 db vöröshagyma, néhány szem egész feketebors, 2-3 kk só, 3 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, majonéz

Elkészítés A sertéslábakat alaposan megtisztítjuk és egy nagyobb lábosba tesszük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, egészben beletesszük a meghámozott zöldségeket, a sót, egész feketeborsot, babérlevelet, lefedjük, és lassú tűzön kb. 1 óra alatt olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról könnyen leváljon. A főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk. A puhára főtt lábakat kicsontozzuk, félretesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután lisztbe, majd enyhén sózott, felvert tojásba és végül morzsába forgatjuk. Egy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk és a bepanírozott lábakat kb. 15-20 perc alatt piros ropogósra sütjük. Végül papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. Forrón fogyasztjuk.

Tipp Tálaláskor majonézt, friss salátát és sült krumplit adunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés