Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rántott sertésláb
2013.07.06

rantott-lab-gorog-tal-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db sertésláb, 1 db sárgarépa, 1 db fehérgyökér, 1 db vöröshagyma, néhány szem egész feketebors, 2-3 kk só, 3 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, majonéz

Elkészítés A sertéslábakat alaposan megtisztítjuk és egy nagyobb lábosba tesszük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, egészben beletesszük a meghámozott zöldségeket, a sót, egész feketeborsot, babérlevelet, lefedjük, és lassú tűzön kb. 1 óra alatt olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról könnyen leváljon. A főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk. A puhára főtt lábakat kicsontozzuk, félretesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután lisztbe, majd enyhén sózott, felvert tojásba és végül morzsába forgatjuk. Egy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk és a bepanírozott lábakat kb. 15-20 perc alatt piros ropogósra sütjük. Végül papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. Forrón fogyasztjuk.

Tipp Tálaláskor majonézt, friss salátát és sült krumplit adunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.