Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rácsos túrós pite
2014.04.02

turos-lekvaros-003.jpg

Hozzávalók 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tejföl, pici só, 1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez, porcukor a tetejére

A töltelékhez 60 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 db citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 db tojás és 1 kis üveg sárgabaracklekvár

Elkészítés A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a mazsolával és a felvert tojással. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Összekeverjük a többi alapanyaggal és közepesen kemény tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk és az egyik felét a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, kb. fél cm  vastagságúra. A tepsibe helyezzük, rásimítjuk a tölteléket.

A következő lapot is kinyújtjuk, és 2 cm széles csíkokra vágjuk. A túrót átlósan befedjük a csíkokkal, kb. 1 cm-es sávot hagyva köztük. A kimaradt sávokba, a tésztacsíkok közé, a túróra lekvárt kanalazunk. Most a másik irányból fektetjük le a csíkokat, berácsozva a sütemény tetjét. A tésztát megkenjük egy tojássárgájával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és kockákra vágva kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.