Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db 1,5 kg-os ponty megtisztítva, 1 kg zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 3-4 db közepes paradicsom, 1 db cukkini (elmaradhat), 8 db közepes burgonya, 2-3 ek olaj, só, bors, fokhagyma, pirospaprika, 2 dl tejföl
Elkészítés A pontyot megtisztítjuk, kívül-belül besózzuk, olajozott tepsibe helyezzük és forró sütőben ropogósra sütjük. Mielőtt teljesen kész, meglocsoljuk tejföllel és úgy sütjük pirosra.
Amíg a hal sül, elkészítjük a lecsót. A felkockázott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és cukkinit, sózzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor pirospaprikával, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk a hámozott és felkockázott paradicsomokat és kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
Közben a burgonyákat is meghámozzuk, vastag, hosszúkás hasábokra vágjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
Végül a hozzávalókat adagonként tányérra rendezzük, úgy kínáljuk.