Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Pogácsa paprikás krumplival
2014.08.25

paprikas-krumplis-pogacsa-fured-001.jpg

Hozzávalók  A tésztához 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 1 adag paprikás krumpli, ami előző napról maradt, 10 dkg margarin, 4 ek tejföl, 2 kk só,  a hajtogatáshoz 2 ek olvasztott margarin, a tetejére 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés A paprikás krumplit villával, vagy krumplinyomóval összetörjük. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, tejfölt, margarint, sót és rugalmas tésztát gyúrunk bebőle. Ha esetleg nagyon a kezünkhöz ragadna a tészta, szórjunk rá még egy kevés lisztet. Az alaposan összedolgozott tésztát legalább 2-3 órára  hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egész éjszakán át pihentetjük, mert úgy a süteményünk könnyebb, porhanyósabb lesz.

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük az olvasztott margarinnal. Az így megkent tésztát balról jobbra behajtjuk a tészta közepéíg, jobbról balra ráborítjuk a másik oldalát, majd alulról felfelé és föntről lefelé is megismételjük a folyamatot. Az így hajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk, kb. két cm vastagra. Kisméretű pogácsákat szaggatunk, tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és 30 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.