Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Pásztortarhonya
2012.03.13

pasztortarhonya-talalva-001.jpgpasztortarhonya-003.jpgHozzávalók 4 személyre 50 dkg tarhonya, 50 dkg burgonya, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kk őrölt pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 4 ek olaj

Elkészítés Egy nagyobb lábosban olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a felkockázott húsos szalonnát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát is és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a tarhonyát és kb. 5-10 percig folytonosan kavargatva megpirítjuk. Amikor a tarhonya már szépen, egyenletesen megpirult, megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és még egy ujjnyival. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedjük és 10 percig pároljuk. Eközben meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, megmossuk és a párolódó tarhonyához adjuk. Lefedjük és lassú tűzön kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Amennyiben a víz elpárolog és a tarhonya még nem puha, apránként pótoljuk, de vigyázzunk, de legyen túl pépes! Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, de már ne főzzük tovább, hogy a frissen zúzott fokhagyma íze és aromája jobban érvényesüljön. 

Tipp Fogyasszunk hozzá zöldpaprikát, csemegeuborkát, vagy csalamádét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.