Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pásztortarhonya
2012.03.13

pasztortarhonya-talalva-001.jpgpasztortarhonya-003.jpgHozzávalók 4 személyre 50 dkg tarhonya, 50 dkg burgonya, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kk őrölt pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 4 ek olaj

Elkészítés Egy nagyobb lábosban olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a felkockázott húsos szalonnát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát is és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a tarhonyát és kb. 5-10 percig folytonosan kavargatva megpirítjuk. Amikor a tarhonya már szépen, egyenletesen megpirult, megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és még egy ujjnyival. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedjük és 10 percig pároljuk. Eközben meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, megmossuk és a párolódó tarhonyához adjuk. Lefedjük és lassú tűzön kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Amennyiben a víz elpárolog és a tarhonya még nem puha, apránként pótoljuk, de vigyázzunk, de legyen túl pépes! Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, de már ne főzzük tovább, hogy a frissen zúzott fokhagyma íze és aromája jobban érvényesüljön. 

Tipp Fogyasszunk hozzá zöldpaprikát, csemegeuborkát, vagy csalamádét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés