Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg sertéskaraj, 30 dkg füstölt kolbász, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 12 dkg zöldpaprika, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, pirospaprika, só
Elkészítés A karajból nyolc egyforma szeletet vágunk, megsózzuk és forró olajban elősütjük. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával és azonnal felengedjük kevés hideg vízzel. Amikor felforrt, megsózzuk, beletesszük az elősütött hússzeleteket. Tetejére szalonnaszeleteket, karikákra vágott kolbászt és néhány szelet zöldpaprikát teszünk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül hozzáöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejfölt és még egyszer felforraljuk.
Tipp Galuskával tálaljuk.