Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Vízenkullogó Matyóföldről
2010.08.31

Kép Hozzávalók a hagyományos leírás szerint: 2 összemaréknyi (kb. 30 dkg) liszt, 25 dkg vaj (margarinnal helyettesíthető), 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 tojás, pici só, lekvár a töltéshez, 5-10 dkg kristálycukor, fahéj és porcukor a szóráshozKép

Elkészítés A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a fél dl langyos, cukrozott tejben megfuttatott élesztőt, a tojást, 1,5 dl langyos tejet, csipetnyi sót.  A tésztát tiszta konyharuhába kötjük és fakanálra vagy rúdra akasztva egy nagyobb, állot vízzel (langyos vízzel) töltött edénybe lógatjuk. Ha megkelt, feljön a víz színére. Ekkor lisztezett gyúródeszkán nagyobb tojásnyi darabokra vágjuk, kinyújtjuk, közepükre lekvárt teszünk és kifliket formázunk, melyek tetejét durva kristálycukorba mártjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranypirosra sütjük, tálalás előtt fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Tipp Keverhetünk a tésztába reszelt citromhéjat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.