Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mákos-meggyes béles
2011.03.16

makos-m.-bel.jpgHozzávalók A tésztához 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1/2 cs sütőpor, kb. 1 dl tej, 1 csipetnyi só, 1 tojás sárgája a kenéshez

A töltelékhez 25 dkg darált mák, 20 dkg cukor (kicsit kevesebb is elég), 5 dkg búzadara, 3 dl tej, 1/2 citrom héja reszelve, 1 üveg magozott, lecsepegtetett meggybefőtt (vagy friss meggy ízlés szerint megcukrozva), 2 tojás fehérje

Elkészítés Először a töltelékalapot készítjük el, hogy legyen ideje hűlni. A tejet a cukorral és a citromhéjjal felforraljuk, majd beletesszük a mákot és a darát és 6-8 percen át makos--m.beles.jpgfőzzük, amíg besűrűsödik, de azért még jól keverhető. 

A lisztből, langyos margarinból, sütőporból csipetnyi só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, de rugalmas, jól nyújtható legyen. Ezt egy nagyobb és egy valamivel kisebb cipóra osztjuk. A nagyobbik cipót sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétnyomkodjuk úgy, hogy körben egy kis széle is legyen.

A kihűlt töltelékhez hozzáadjuk a kimagozott, jól lecsepegtetett meggyet, majd óvatosan beleforgatjuk két tojásfehérje keményre felvert habját. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra.

A kisebbik tésztacipóból kisebb darabokat lecsípve hosszú hengereket formázunk és ezekkel "berácsozzuk" a sütemény tetejét. Óvatosan rá is nomkodhatjuk-egyengethetjük egy kicsit. Végül tojássárgájával a tésztarácsot megkenjük.

A bélest előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz.

Ha langyosra hűlt, szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.