Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Mákos béles
2012.04.15

makos-pite-009.jpgHozzávalók 1 nagy tepsihez  50 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tejföl, pici só, 1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez, porcukor a tetejére, 2 ek morzsa

A máktöltelékhez 30 dkg darált mák, 5 dkg búzadara, 20 dkg cukor,  1 cs vaníliás cukor, 3 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás fehérje

Elkészítés A sütést a töltelék elkészítésével kezdjük, mert az ki kell, hogy hűljön a tészta megtöltéséig. 

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a darát és a cukrot, vaníliás cukrot. Összeforraljuk, kicsit lefedve pároljuk, végül ízesítjük a citrom reszelt héjával. Feljhasználásig félretesszük, kihűtjük. Felhasználás előtt a tojás fehérjét kemény habbá verjük és a mákhoz keverjük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Összekeverjük a többi alapanyaggal és közepesen kemény tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk és az egyik felét a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, kb. fél cm  vastagságúra. A tepsibe helyezzük, megszórjuk morzsával, rásimítjuk a tölteléket. A következő lapot is kinyújtjuk az elsővel azonos módon, és a máktöltelék  tetejére fektetjük. Megkenjük a tojás sárgájával, villával néhány helyen megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (170 fokon) 1 órán át sütjük.

Tipp Amikor a sütemény kihűlt, felkockázzuk  és tálaláskor megszórjuk  porcukorral. Gyümölccsel is díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.