Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 csontozott közepes csirkemell felszeletelve, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, ízlés szerint só, pici reszelt szerecsendió, liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemellszeleteket besózzuk, fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt a vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. Ízesítjük a zúzott fokhagymával és szerecsendiót reszelünk bele.
A csirkemellszeleteket a következő módon ( a szokásostól eltérően) panírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd a hagymás tojásba mártojuk, ezután ismét a lisztbe és megint a tojásba forgatjuk, végül pedig zsemlemorzsával bundázzuk.
A panírozott szeleteket bő, forró olajban, de nem erős tűzön aranysárgára sütjük, melegen tartjuk.
Tipp Jól illik hozzá a zöldsaláta és a majonézes burgonyasaláta.