Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Magyaros szűzpecsenye, Anna konyhájából
2013.09.23

1238881_10201989883886493_234870485_n.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg szűzpecsenye, 6-8 szelet bacon, 3 db paradicsom, 4-5 db paprika, 1-2 fej vöröshagyma, 1 kk őrölt pirospaprika, kevés só, 8 db burgonya a rósejbnihez, olaj a sütéshez

Elkészítés A szűzpecsenyét 8 darabba vágjuk, kissé besózzuk, borsozzuk és a baconszeletekbe göngyöljük. Egy nagy serpenyőben, kevés olajon a húsok minden oldalát pirosra sütjük, majd az így elősütött húsdarabokat félretesszük, lefedjük, melegen tartjuk. A visszamarad zsiradékon a felcsíkozott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikákat és a feldarabolt paradicsomokat is. Ízlés szerint sózzuk, és fűszerezzük őrölt pirospaprikával. Amikor a lecsó már félig kész, beletesszük a baconba csavart szűzpecsenye-darabokat és kb. még 15 perc alatt készre főzzük.

Amíg a hús és a lecsó összepárolódik, a meghámozott buronyákat felszeleteljük, szárara töröljük és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tálalás A tányérokra rósejbnit terítünk, ráültetünk 2-2 db húst és bőségesen megrakjuk a lecsóval. Azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.