Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Magyaros csirkeszárnyak
2012.07.25

magyaros-csirkeszarny-tanyeron-001.jpgHozzávalók 4 személyre 12 db csirkeszárny, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 ek őrölt pirospaprika, 1 kk aprított lestyán, só, bors, bármelyik magyaros ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés A csirkeszárnyakat megmossuk, a szárnyak legvégét levágjuk, minden oldalukat besózzuk és fél órán át hűtőben tartjuk. Ezalatt egy nagy lábosban a felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és a hámozott-darabolt paradicsomot, sózzuk és 5-6 percig sütjük. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, 1,5 dl hideg vízzel azonnal felengedjük, és beletesszük a csirkedarabokat.

Megszórjuk borssal, fűszerezzük a lestyánnal, ételízesítővel, és alacsony fokozaton, fedő alatt 40 percig pároljuk. Amikor a csirkeszárnyak megpuhultak, a levüket elfőzzük, a húst megpirítjuk, hogy ropogós legyen a bőr.

Tipp Friss salátával, sült burgonyával körítve tálalhatjuk, de finom hozzá egy ropogós bagett is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.