Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyaros csirkeszárnyak
2012.07.25

magyaros-csirkeszarny-tanyeron-001.jpgHozzávalók 4 személyre 12 db csirkeszárny, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 ek őrölt pirospaprika, 1 kk aprított lestyán, só, bors, bármelyik magyaros ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés A csirkeszárnyakat megmossuk, a szárnyak legvégét levágjuk, minden oldalukat besózzuk és fél órán át hűtőben tartjuk. Ezalatt egy nagy lábosban a felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és a hámozott-darabolt paradicsomot, sózzuk és 5-6 percig sütjük. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, 1,5 dl hideg vízzel azonnal felengedjük, és beletesszük a csirkedarabokat.

Megszórjuk borssal, fűszerezzük a lestyánnal, ételízesítővel, és alacsony fokozaton, fedő alatt 40 percig pároljuk. Amikor a csirkeszárnyak megpuhultak, a levüket elfőzzük, a húst megpirítjuk, hogy ropogós legyen a bőr.

Tipp Friss salátával, sült burgonyával körítve tálalhatjuk, de finom hozzá egy ropogós bagett is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés