Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lencsefőzelék füstölt hússal
2011.12.31

lencsefozelek-005.jpgHozzávalók 4 személyre 40 dkg lencse, 1 fej hagyma, 1 l füstölthús-főzőlé, 2-3 db babérlevél, só, bors, 2 dl tejföl, 2 csapott ek liszt, pici pirospaprika, 1/2 dl olaj

Elkészítés A lencsét alaposan megmossuk, és egy éjszakán át bő vízben áztatjuk (de legalább 3-4 órán keresztül). A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon pici sóval üvegesre pirítjuk. Rádobunk egy kis őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk  a lecsöpögtetett lencsét, felöntjük a füstölt hús levével, beledobjuk a babérleveleket, lefedjük és kb. fél óra alatt puhára főzzük. Akkor habarást készítünk: a lisztet kézi habverő segítségével összedolgozzuk a tejföllel és fél dl hideg vízzel, és amikor síma, krémes masszát kapunk, azt a forrásban lévő lencséhez adjuk. Folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós és összeforraljuk. A végén még ízlés szerint fűszerezhetjük őrölt borssal.

Tipp Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel és fülstölt hússal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés