Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Lecsó kolbásszal
2011.06.08

lecso-kolbasszal.jpgHozzávalók 4 főre 5 dkg füstölt szalonna vagy 3 ek olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 kg zöldpaprika, 1 kg érett paradicsom, 1 szál lángolt kolbász (pl. gyulai)

Elkészítés A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, a paprikát megmossuk és ízlés szerint karikára vagy szeletekre vágjuk. Az olajon (kiolvasztott szalonnazsíron) üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ha kicsit "összerottyant" az alap, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, sózzuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Fedő alatt, közepes hőfokon készre  pároljuk, a végén szükség szerint még utánaízesítjük.

Tipp Akkor a legfinomabb a szaftja, ha nem kell hozzá vizet adni, ezért ne sajnáljuk belőle a paradicsomot. Ha kevés a paradicsomunk, vagy nem elég lédús, egy kevés100 %-os paradicsomlével forralhatjuk össze az ételt. Tálaljuk rizzsel vagy galuskával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.