Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Langalló tejföllel, baconnal és hagymával
2011.09.02

langallo-baconnal-es-hagymaval.jpgHozzávalók egy nagy tepsihez 0,5 kg finomliszt, 4 dl víz, 5 dkg élesztő, 1 dl olaj, 1 tk cukor, 3 tk só, ízlés szerint 1-2 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)

A tetejére 3-4 dl tejföl, 2-3 fej vöröshagyma, 20 dkg bacon, só, bors

Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. Eközben a lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Lassan adagolva a vizet és az olajat egységes, hólyagosodó tésztává gyúrjuk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és langyos helyen másfél órán át kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk oly módon, hogy a tepsit beterítse, majd tovább pihentetjük kb. egy órán keresztül. Ekkor megkenjük a tejföllel, ráterítjük a vékony karikákra szeletelt hagymákat és rászórjuk a felkockázott bacont is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sztrehovszkinemaria@vipmail.hu

(Marisom, 2013.12.12 18:58)