Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kunhegyesi borkorcsolya
2010.09.20

Kép Hozzávalók 25 dkg + 12 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2  tojás sárgája + 3 egész tojás, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 kk só, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés A 25 dkg lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk az előzőleg 1 dl  langyos tejben felfuttatott élesztőt, a 2 tojás sárgáját, 1 kk sót, és kemény  tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen másfél Kép órán át kelni hagyjuk.

Közben a tejfölt összekeverjük a felvert egész  tojásokkal, a 12 dkg liszttel és 1 kk sóval. Ezt a tejfölös habarékot a megkelt, fél ujjnyi vastagra kinyújtott,  kivajazott tepsibe helyezett tésztára kenjük. Sütés előtt szórjuk rá a reszelt sajtot. 170 fokos sütőbe tesszük és pirosra sütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.