Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kelt burgonyás pogácsa
2013.12.08

kelt-burgonyas-pogacsa.jpg

Hozzávalók 70 dkg liszt, 30 dkg főtt, áttört burgonya, 1 ek cukor, 2 egész tojás + 1 tojás a kenéshez, 3 dkg élesztő, 20 dkg puha vaj, kb. fél csésze langyos tej, 2 mk só

Elkészítés Az élesztőt a cukor és langyos tej hozzáadásával felfuttatjuk. A liszthez adjuk a burgonyát, a puha vajat, az élesztőt, a sót, a tojásokat, és szükség szerint még annyi tejet, hogy az anyagokat összegyúrva jól nyújtható, ruganyos, puha tésztát kapjunk. Ezt langyos helyen kb. kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Közben előmelegítjük a sütőt. A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, és ismét megkelesztjük. Végül közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

Tipp A pogácsák tetejét megszórhatjuk sajttal vagy köménymaggal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.