Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kelkáposzta magyarosan
2011.04.19

magyaros-kel--kicsi.jpg

Hozzávalók 4 főre 2 kisebb fej kelkáposzta, 4-6 szem közepes méretű burgonya, 1 kis szál gyulai lángolt kolbász, 3-4 ek olaj, 1-2 csapott ek pirospaprika, 1 ek őrölt kömény, 1 késhegynyi őrölt feketebors, só ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés A kelkáposztákat kettévágjuk, ujjnyi széles szeletekre vágjuk (eltávolítva róluk a legkülső leveleket, a torzsát és a nagy ereket), majd szűrőben hideg vízzel lemossuk, lecsöpögtetjük. Az olajből és lisztből aranysárga rántást készítünk, utána  a lábast félrehúzzuk a főzőlapról. A rántásba belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal feleresztjük 2 pohár hideg vízzel (így a rántás nem csomósodik össze). Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a kelkáposztát és fedő alatt pároljuk, amíg kissé "megroggyan". Ekkor hozzáadjuk a tisztított, nagyobb kockákra vágott burgonyát és a szeletekre vágott kolbászt, megsózzuk, borsozzuk és köménnyel ízesítjük. Közepes hőfokon főzzük, és ha szükséges, még vizet öntünk alá (de egyszerre legfeljebb fél pohárral, nehogy túlságosan felhígítsuk a levét). Ha az étel már puha (de nem szétfőtt!), mégegyszer megkóstoljuk és szükség szerint utánafűszerezzük, végül belekeverjük a zúzott fokhagymát és ezután már csak egyet rottyantunk rajta.

Tipp Akkor jó, ha nem bő, híg lében tocsog, hanem tartalmasan szaftos.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.