Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Káposztás cvekedli
2011.11.18

kapcvek.jpgHozzávalók  1 kis fejeskáposzta (kb. 1 kilós), 3 + 1 ek olaj, só, bors, 50 dkg fodros kockatészta

Elkészítés A fejeskáposztát negyedeljük, nagyobb ereit és torzsáját kivágjuk. Megmossuk, lecsepegtetjük, majd lereszeljük vagy aprítógéppel felaprítjuk. Nagyobb lábasban 3 ek olajra dobjuk, fedő alatt fél csésze víz hozzáadásával pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd fedő alatt, mérsékelt hőfokon pároljuk tovább. Ha szükséges, olykor egy kis vizet öntünk alá. Amikor már teljesen puha, szükség szerint utánaízesítjük, majd kissé lepirítjuk (de nem égetjük).

Közben a tésztafőzéshez 1 mk sóval és 1 ek olajjal vizet forralunk, a tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük és megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük. Végül hozzákeverjük a káposztához. Forrón tálaljuk.

Tipp Vannak, akik besózzák, majd kifacsarják a káposztát felhasználás előtt, de anélkül is nagyon jó. Reszelés helyett apróra-vékonyra is vághatjuk. 2-3 ek mézet vagy cukrot is szoktak tenni hozzá - nekünk ez sosem hiányzott belőle, de ki lehet próbálni. Az ételt őrölt köménnyel is ízesíthetjük. Víz helyett fehérborral is készíthetjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.