Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Harcsapörkölt
2011.11.18

harcsa-porkolt-csuszaval.jpgHozzávalók 4 főre 80 dkg harcsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 ek olaj, 1 csapott ek őrölt pirospaprika, 2 kk só, késhegynyi őrölt fekete bors

Elkészítés A harcsáról éles késsel eltávolítjuk a bőrt, 2x2 cm-es kockákra vágjuk és félretesszük.  A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat és a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Megszórjuk a paprikával, elkeverjük és azonnal felengedjük kb. fél liter vízzel. Felforraljuk és ekkor tesszük bele a harcsakockákat. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Eközben egy habverő segítségével a lisztet egy tálban simára keverjük a tejföllel és 2-3 ek vízzel, majd hozzáadjuk a forrásban levő pörkölthöz. Óvatosan megkeverjük, hogy a haldarabok ne törjenek össze és 1-2 perc alatt besűrítjük. Igény szerint vízzel hígíthatjuk.

Tipp Túrós csuszával körítve, forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.