Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gyors meggyes-mákos és meggyes-diós rétes
2012.10.02

dsc07247-copy.jpgHozzávalók 1 cs kész réteslap, 20  dkg darált mák (készen is kapható), 20 dkg darált dió, 30 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk fahéj, 6 ek tejföl + tejföl a réteslapok kenéséhez, 1 üveg magozott meggykonzerv, olaj

Elkészítés A máktöltelékhez a mákot összekeverjük a citromhéjjal, a fahéjjal, 15 dkg cukorral. A diótöltelékhez a diót elkeverjük 15 dkg cukorral. A meggyet lecsepegtetjük.

3-3 réteslapot egy-egy tiszta konyharuhára fektetünk, a csomagoláson olvasható módon tejföllel (és olajjal) megkenjük. Az egyik felükön egyenletesen elosztjuk a mákos, illetve a diós tölteléket, majd 3-3 ek tejföllel egyenletesen meglocsoljuk, végül rájuk szórjuk a meggy felét-felét.

A réteseket a konyharuha segítségével felhengerítjük, kiolajozott tepsibe helyezzük. Két végüket hajtsuk be, hogy ne folyjon ki a töltelék. Tetejüket tejföllel és olajjal átsimítjuk, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.