Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Győri almás túrótorta
2011.06.21

gyori-turotorta.jpgHozzávalók 1/2 kg áttört tehéntúró, 8 dkg vaj, 4 db közepes méretű savanykás alma, 1 zacskó vanília ízű főzős pudingpor, 12 dkg kristálycukor, 3 ek búzadara, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 3 egész tojás, 2 ek sárgabarack lekvár, fél citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, a forma kenéséhez 2 dkg vaj és 1 ek búzadara

Elkészítés A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd  hozzáadjuk a  búzadarát és a tejfölt. Hagyjuk negyed órán át állni.  Ezután keverjük bele a túrót, a sárgabarack lekvárt, pici sót, a reszelt citromhéjat, citromlevet, vaníliás cukrot, a mazsolát és a pudingport. Hámozzuk meg, magozzuk ki az almákat és reszeljük bele a tésztába.  Végül az olvasztott, de már kihűlt vajat is adjuk hozzá.

Egy tortaformát alaposan kenjünk ki vajjal,  szórjuk meg búzadarával. Simítsuk  bele a túrós-almás masszát.(használhatunk sütőpapírt is)

180 fokra melegítsük elő a sütőt, tegyük be a tortát, majd a már közepes hőfokra csökkentett sütőben süssük kb. 40 percig.  Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem ragad tészta, hanem szárazon kihúzható.

Tipp Kínálhatunk hozzá baracklekvárt vagy almakompótot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.