Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Győri almás túrótorta
2011.06.21

gyori-turotorta.jpgHozzávalók 1/2 kg áttört tehéntúró, 8 dkg vaj, 4 db közepes méretű savanykás alma, 1 zacskó vanília ízű főzős pudingpor, 12 dkg kristálycukor, 3 ek búzadara, 5 dkg mazsola, 1 dl tejföl, 3 egész tojás, 2 ek sárgabarack lekvár, fél citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, a forma kenéséhez 2 dkg vaj és 1 ek búzadara

Elkészítés A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd  hozzáadjuk a  búzadarát és a tejfölt. Hagyjuk negyed órán át állni.  Ezután keverjük bele a túrót, a sárgabarack lekvárt, pici sót, a reszelt citromhéjat, citromlevet, vaníliás cukrot, a mazsolát és a pudingport. Hámozzuk meg, magozzuk ki az almákat és reszeljük bele a tésztába.  Végül az olvasztott, de már kihűlt vajat is adjuk hozzá.

Egy tortaformát alaposan kenjünk ki vajjal,  szórjuk meg búzadarával. Simítsuk  bele a túrós-almás masszát.(használhatunk sütőpapírt is)

180 fokra melegítsük elő a sütőt, tegyük be a tortát, majd a már közepes hőfokra csökkentett sütőben süssük kb. 40 percig.  Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem ragad tészta, hanem szárazon kihúzható.

Tipp Kínálhatunk hozzá baracklekvárt vagy almakompótot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés