Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gulyásleves
2011.02.04

Kép Hozzávalók 4 személyre 50 dkg marhalábszár, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 közepes méretű zellergumó fele, 4 db közepes burgonya, 1  nagy fej vöröshagyma, 1 kk őrölt köménymag, 1-2 kk piros fűszerpaprika, só, bors, olaj

Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk és egy kb. 2,5 literes fazékban olajon megpirítjuk, rádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott marhahúst, fehéredésig pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és felengedjük hideg vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és  a félpuhára főtt húshoz adjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát,  és csendes tűzön, a fazekat lefedve készre főzzük. Tálaláskor adjunk hozzá frissen készített, kifőzött csipetkét.

Tipp Fűszerezhetjük gulyáskrémmel vagy piros arannyal is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés