Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gombapörkölt, gombapaprikás
2011.05.29

gombapor.jpgHozzávalók 4 főre 80 dkg csiperkegomba, 2-3 ek olaj (vagy 5 dkg kockázott füstölt szalonna), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 ek pirospaprika, 2 mk só;  paprikáshoz:  tejföl

Elkészítés A gombát megtisztítjuk, megmossuk, egyforma szeletekre vágjuk. Az olajon (vagy kiolvasztott szalonnán)  üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, amellyel együtt rögtön a zöldpaprikát is a lábasba tehetjük. Az edényt félrehúzzuk a tűzről, pirospaprikával meghintjük, 1 dl hideg vízzel felöntjük és elkeverjük az alapot. Beledobjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kissé összeforraljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és közepes hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha paprikást szeretnénk, akkor ízlés szerint tejfölt teszünk az ételbe, szükség szerint utánaízesítjük  és még egyszer gyorsan összeforraljuk.

Tipp Galuskával, salátával tálaljuk. Ha marad egy kevés gombapörköltünk, másnap melegítsük meg, üssünk rá néhány tojást és készítsünk belőle gombás rántottát  - kiadós reggeliként is megteszi. Vigyázat: a gombás ételeket ne tároljuk soká, gyorsan megromlanak!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.