Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 50 dkg sertéshús (lapocka, tarja), 2 tojás, 2 zsemle (vagy 2 szelet hagyományos kenyér), 2 dl tej (kihagyható), 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt feketebors, 2 tk pirospaprika (kihagyható), apróra vágott petrezselyemzöld (kihagyható), 8-10 ek zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledarájuk (vagy, ha bízunk a hentesünkben, vehetünk kész darált húst). Hozzádaráljuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát (vagy nagyon apróra vágva, zúzva keverjük bele), hozzáadjuk a langyos tejben (vagy vízben) puhára áztatott, majd alaposan kifacsart zsemléket, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel lapos pogácsákat formálunk a masszából. Mindegyiket megforgatjuk zsemlyemorzsában, majd olajban közepes hőfokon kisütjük. Sütés közben egyszer-kétszer átfordítjuk. Papírtörölközőre szedjük, hogy a felesleges olajtól megszabadulhasson.
Tipp Langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk.