Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Fasírt
2011.03.16

fasirt-4-copy.jpgHozzávalók 4 főre 50 dkg sertéshús (lapocka, tarja), 2 tojás, 2 zsemle (vagy 2 szelet hagyományos kenyér), 2 dl tej (kihagyható), 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt feketebors, 2 tk pirospaprika (kihagyható), apróra vágott petrezselyemzöld (kihagyható), 8-10 ek zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledarájuk (vagy, ha bízunk a hentesünkben,  vehetünk kész darált húst). Hozzádaráljuk a megtisztított  vöröshagymát és fokhagymát (vagy nagyon apróra vágva, zúzva keverjük bele), hozzáadjuk a langyos tejben (vagy vízben) puhára áztatott, majd alaposan tokfozelek--fasirt-copy.jpgkifacsart zsemléket, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.

Vizes kézzel lapos pogácsákat formálunk a masszából. Mindegyiket megforgatjuk zsemlyemorzsában, majd olajban közepes hőfokon kisütjük. Sütés közben egyszer-kétszer átfordítjuk. Papírtörölközőre szedjük, hogy a felesleges olajtól megszabadulhasson.

Tipp Langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.