Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Egri töltött vajastészta
2011.05.02

egrihusospite-jo.jpgHozzávalók 4 főre 1 cs mélyhűtött leveles vajastészta; a töltelékhez 40 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg juhtúró, 2 ek olaj, 1 tojássárgája, 1 dl vörösbor, só, őrölt bors, pirospaprika

Elkészítés Az apró kockákra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, majd a darált hússal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy kerek tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy kis pereme is legyen. A masszát kicsit kihűtjük, összekeverjük a juhtúróval, és a kibélelt tortaformába egyengetjük. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk és befedjük vele a tölteléket, majd  kenjük meg tojássárgájával. Villával szurkáljuk meg a pitét, hogy a forró gőztől ne púposodjon fel a tészta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk 10 percig pihenni, emeljük ki a tortaformából és cikkekre vágva tálaljuk.

Tipp Kínáljunk hozzá  friss salátát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.