Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dorozsmai molnárponty
2011.05.02

dorozsmai-molnarponty.jpgHozzávalók 4 főre: 80 dkg pontyfilé, 30 dkg csuszatészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 15-20 dkg gomba, 4-5 ek liszt, 3 dl tejföl,  1 kk pirospaprika, 1-2 mk só, 1 késhegynyi őrölt feketebors, 4-5 ek olaj

Elkészítés A megsózott halszeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze..

A tésztát sós vízben kevés olajjal puhára főzzük, leszűrjük és 1-2 ek olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, belekeverjük a tejföl felét, összeforraljuk.

Egy tűzálló tálban elsimítjuk a tészta felét, ráfektetjük az elősütött halszeleteket, egyenletesen beborítjuk a tejfölös gombamártással, és a maradék tésztával fejezzük be a rétegezést. A tetejére simítjuk a tejfölt, sütőben pirosra sütjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp Paradicsomszeletekkel és aprított petrezselyemmel díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés