Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Debreceni mézes
2013.03.16

debreceni-mezes2.jpg

Hozzávalók 1 nagy tepsihez 4 egész tojás, 10 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 4 dl méz, 1-1 mk őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, 10 dkg durvára vágott dió, a tepsi kikenéséhez 3 dkg vaj

debreceni-mezes1.jpgElkészítés Egy mély tálban a tojást és a porcukrot habosra keverjük. egy másik mély tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást. A tésztát vajjal kikent, nagy tepsibe öntjük, és a tepsi mozgatásával egyenletesen szétterítjük, majd a tetejét durvára vágott dióval megszórjuk és egy kicsit belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranyságrága sütjük.

 

Tipp Ha vékonyabb tésztát készítünk, akkor hűlés után ünnepi alkalmakra formákat is szaggathatunk belőle. A maradékot kis kockákra vágva, vaníliaszósszal tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.