Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csörögefánk (forgácsfánk)
2012.01.26

csoroge-007.jpgHozzávalók kb. 35 darabhoz 35 dkg liszt, 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 tojás sárgája, 2 ek tejföl, 1 ek rum, 1 citrom reszelt héja, olaj a sütéshez, porcukor és lekvár a tálaláshoz

Elkészítés A lisztet egy tálba szitáljuk, a megolvasztott margarint kissé lehűtjük és a liszthez adjuk. Beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot, a rumot, citromhéjat és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát kb. 3 mm vastagságú téglalap formára nyújtjuk (kicsit lisztezzük meg a felületet, hogy ne ragadjon oda a tészta nyújtás közben) és derelyeszaggatóval  kb. 8x5 cm-es téglalapokra vágjuk. Egy-egy lapot aztán hosszában csoroge-nyers.jpgbemetszünk és a résen alulról befordítjuk a téglalap mindkét rövidebb  oldalát. Így kapjuk meg a hagyományos csörögefánk formát. Forró olajban aranybarnára sütjük, papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. A  végén porcukorba forgatjuk, vagy porcukorral megszórjuk és baracklekvárral kínáljuk (jól illik hozzá  a narancslekvár is).

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.