Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 35 darabhoz 35 dkg liszt, 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 tojás sárgája, 2 ek tejföl, 1 ek rum, 1 citrom reszelt héja, olaj a sütéshez, porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés A lisztet egy tálba szitáljuk, a megolvasztott margarint kissé lehűtjük és a liszthez adjuk. Beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot, a rumot, citromhéjat és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kb. 3 mm vastagságú téglalap formára nyújtjuk (kicsit lisztezzük meg a felületet, hogy ne ragadjon oda a tészta nyújtás közben) és derelyeszaggatóval kb. 8x5 cm-es téglalapokra vágjuk. Egy-egy lapot aztán hosszában bemetszünk és a résen alulról befordítjuk a téglalap mindkét rövidebb oldalát. Így kapjuk meg a hagyományos csörögefánk formát. Forró olajban aranybarnára sütjük, papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. A végén porcukorba forgatjuk, vagy porcukorral megszórjuk és baracklekvárral kínáljuk (jól illik hozzá a narancslekvár is).