Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csirkepaprikás gombával
2012.03.10

csirkeporkolt.jpgHozzávalók 4 főre 4 csirkecomb, 1 csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3-4 db gomba, 2 dl tejföl, 1 ek liszt,  2 kk só, 1 mk őrölt feketebors, 1 kk majoránna, 1 ek aprított metélőhagyma, 2 kk őrölt pirospaprika, 2-3 ek olaj

Elkészítés A csirkecombokat és a mellet megmossuk, esetleg kettőbe vágjuk (a mellet vághatjuk 4 darabba is), minden oldalukat besózzuk és fél órán át hűtőben tartjuk. Ezalatt egy nagy lábosban a felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és a hámozott-darabolt paradicsomot, sózzuk és 5-6 percig sütjük. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, 2 dl hideg vízzel felengedjük és beletesszük a csirkedarabokat. Megszórjuk a csirkeporkolt--talalva-003.jpgmajoránnával, borssal, és fedő alatt pároljuk. Amikor a húsok már majdnem puhák, hozzájuk adjuk a feldarabolt gombákat is, megszórjuk a metélőhagymával. Ha a leve túlságosan elfőtt, pótoljuk. Az elkészült és forrásban lévő pörköltöt a tejfölből, lisztből és kevés hideg vízből készült habarással felöntjük, újraforraljuk, készre főzzük.

Tipp Főzhetünk bele 3-4 db csirkeszárnyat is. Tálaláskor adjunk hozzá még tejfölt és szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel. Nokledli vagy túrós csusza remekül illik hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Innsbruck brunecker 10

(Anita maté, 2014.01.14 06:00)

Nagyon jo Ott vagyunk Magyarok