Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csirkehúsleves
2012.01.15

csirke-husleves-003.jpgHozzávalók 4 személyre 2 db csirkecomb, 2 db csirke farhát, 4 db sárgarépa, 4 db fehérgyökér, fél zellergumó, 1/4 kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 10-12 db szemes bors, só

Elkészítés A csirkehúst megtisztítjuk és egy nagy fazékban hideg vízben, alacsony fokozaton  feltesszük főni. Közben megtisztítjuk  és nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket. 10 perc lassú forrás után betesszük a zöldségeket, a fokhagymagerezdeket, a vöröshagymát egészben (ne szedjük le a vörös héját, színt ad a levesnek). Kb. 2 kk sóval és a borssal ízesítjük. Lefedjük és nagyon lassú, gyöngyöző forrással főzzük. Amikor kész, tálra szedjük a húsokat, külön tányérra a répákat. A levet sűrű szűrőn átszűrjük, tálba öntjük. Cérnametéltet, vagy apró gégetésztát főzünk hozzá és forrón tálaljuk. 

Tipp Aki szereti, tehet bele csípős pirospaprikát is, de készíthetünk hozzá habkönnyű grízgaluskát is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.