Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 kisebb csirkecomb, 35 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 kk őrölt pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 1 tojás, só, törött bors, majoránna, 2 ek olaj, 3 dkg vaj
Elkészítés A csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, a húst besózzuk és egy órára félretesszük.
Míg a combok besózva pihennek, az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és egy tálban elkeverjük a darált sertéshússal, a paprikakrémmel, az őrölt pirospaprikával, a paradicsompürével és a tojással. Fűszerezzük őrölt borssal és majoránnával. Az alaposan összedolgozott tölteléket a combok bőre alá töltjük, vigyázva arra, hogy ne szakítsuk ki a bőrt.
A töltött combokat olajjal kikent tepsibe rendezzük, tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 30 percig először fóliával letakarva pároljuk, majd a fóliát levéve további 15- 20 perc alatt pirosra sütjük.