Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Cigánypecsenye
2013.05.12

p1110070.jpg

Hozzávalók  személyre 8 szelet sertéstarja, 4-6 szelet füstölt szalonna, a páchoz 2 ek mustár, 8-10 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt bors, 1 kk majoránna, 1 kk őrölt pirospaprika, 1-2 ek olaj, só ízlés szerint

Elkészítés A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük, hogy a fűszerek kellően átjárhassák a húst. Ehhez a szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd a fűszerekből és az olajból készített páccal mindkét oldalukat gazdagon megkenjük. Jól záródó tálban hűtőbe tesszük és egy napig pácoljuk.

Sütéskor a szalonnákat fél cm-es távolságban bevagdaljuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban először hirtelen kisütjük a tarjaszeleteket, majd alacsonyabb fokozaton puhára sütjük. Fedő alatt jobban megpuhul, de a kb. 40 perces puhulási idő után süssük zsírjára, hogy sült, ropogós legyen a hús.

Tálaláskor a hússzeletekre karikázzunk hagymát, zöldpaprikát, és a kisült szalonnákat is rendezzük el rajtuk. Finomabbak és mutatósabbak is a kisült "szalonnakoronák", ha a végüket őrölt pirospaprikába mártjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.