Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Burgonyás lángos
2012.04.19

tejfolos-sajtos-langos.jpgHozzávalók 1/2 kg liszt, 1/4 kg főtt, áttört burgonya, 1 kk cukor, 2 dl langyos tej, 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só

Elkészítés Az élesztőt egy tálban összedolgozzuk a tejjel és a cukorral, majd felfuttatjuk.

Ezalatt a héjában főtt, kihűlt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, tálba tesszük. Hozzászitáljuk a lisztet, sózzuk és végül a felfuttatott élesztőt is beletesszük. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle (kb. 10 perc szükséges a tészta alapos kidolgozásához, de ezt a műveletet végezhetjük robotgéppel is).

Ezután a tésztát tiszta ruhával letakarjuk, langyos helyen kb. 1 órán át kelesztjük. A háromszoros méretűre kelt tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, 10 cm átmérőjű körökre szaggatjuk. Egy lábosban olajat hevítünk (legalább 1 cm magasan legyen az olaj) és a kezünkkel kissé széthúzott tészták minkét oldalát kisütjük. (A forró olajban a lángosok hamar kisülnek - vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.Viszont ha nem elég forró az olaj, a lángosok túlságosan megszívják magukat vele.)

Sütés után a lángosokat papírszalvétára szedjük, hogy lecsöpögjenek.

Tálalás A lángosokat kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal. Zúzott fokhagymával is bedörzsölhetjük, kevés sóval megszórhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.