Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Bukta
2012.01.21

dsc06884-copy.jpgHozzávalók 60 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 5 dkg olvasztott (langyos) vaj, 2 mk só, egy citrom reszelt héja, langyos tej szükség szerint, 2 ek olvasztott zsír

Elkészítés Az élesztőt elkeverjük egy kiskanálnyi cukorral, néhány ek langyos tejjel vagy vízzel, majd felfuttatjuk. A lisztből, tojásból,  cukorból, olvasztott vajból a só, a citromhéj, az élesztő hozzáadásával tésztát készítünk - annyi langyos tejet gyúrva hozzá, hogy könnyen kezelhető legyen. Meleg helyen jó fél órán át kelesztjük.

A kelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag négyzetté nyújtjuk, majd egyforma, kisebb négyzetekre vágjuk. Ezek egyik felére tesszük a tölteléket (pl. sűrűbb lekvárt), majd a töltelékes részt becsavarjuk a tészta üres felébe.

A töltött tésztatekercseket sütőpapírral bélelt, magas szélű tepsibe, szorosan egymás mellé helyezzük, és a sütemények tetejét soronként olvasztott zsírral megkenjük. Meleg helyen újabb fél órán át kelesztjük.

Előmelegített sütőben, közepes fokozaton sütjük. Ha kissé kihűlt, szétszedjük és porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp  Különféle töltelékekkel készíthető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.