Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bugaci töltött csirkecombok
2012.07.14

bugaci-csirke-vagott.jpgHozzávalók 4 személyre 8 db kisebb csirkecomb, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gomba, 10 dkg mirelit zöldborsó, 1 nyers és 2 keményre főzött tojás, 15 dkg szárnyasmáj, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg főtt rizs, só, bors, 4 ek olaj, só, bors, majoránna, 5 dkg libazsír vagy kacsazsír

Elkészítés A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. Átpirítjuk benne a felkockázott  csirkemájat, az apróra vágott gombát és petrezselyemzöldet. A rizst olajon megpirítjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük, sózzuk, hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. A két főtt tojást lehűtjük, héjukat eltávolítva apró kockákra vágjuk.

Az így előkészített töltelék alapanyagokat  egy tálban, a nyers tojás hozzáadásával összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, és betöltjük a csirkecombok bőre alá. A megtöltött combokat tűzálló tálba fektetjük, olvasztott libazsírral meglocsoljuk, és kb. 1 dl vizet is öntünk alájuk. Fóliával lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük és   fél órán át pároljuk. Majd levesszük a fóliát és a további kb. fél óráig sütjük, mialatt gyakran kenegetjük, hogy a bőre szép, piros, ropogós legyen, de ne száradjon ki.

Tipp Sült zöldségekkel, nagy adag friss salátával tálaljuk, de adhatunk mellé csemegeuborkát, vagy ecetes paprikát is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.