Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db előre besózott bélszínszelet, 2-3 ek olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 20 dkg gomba,1 nagy fej vöröshagyma, 1 ek sűrű paradicsompüré, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 15 dkg zöldborsó, só, bors, pirospaprika
Elkészítés Az olajban hirtelen kisütjük a bélszínszeleteket, tálba szedjük, letakarjuk és melegen tartjuk.
A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsompürét, felengedjük 1 dl vízzel, megsózzuk és megborsozzuk. A szalonnát kockákra vágjuk és egy másik nagyobb serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a közepes darabokra vágott gombát, libamájat és összepároljuk. Ezt a ragut összekeverjük a korábban megpárolt hagymával, jól összerázzuk, majd az egészet felforraljuk.
A bélszínszeleteket tálra rendezzük és ráhalmozzuk a ragut. A tetejére kerül az előzőleg megpárolt zöldborsó.
Tipp Tegyünk még mellé paradicsom- és zöldpaprika karikákat is. Párolt rizs kiválóan illik hozzá.