Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Brassói rakott káposzta
2011.11.18

Hozzávalók 4 főre 70-80 dkg sertéslapocka, korhelyleves-alapanyag-002.jpg1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 kg savanyú aprókáposzta, 2 dl  paradicsomlé (vagy ketchup), 3 dl tejföl, 1 csokor friss kapor (vagy 1 ek szárított kaporlevél), 1 mk borsikafű, só és törött bors, néhány szelet füstölt kolbász ízlés szerint.

Elkészítés A húst féltenyérnyi, vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított hagymát  felaprítjuk. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, erős lángon átpirítjuk a hagymás zsiradékon. Ha a káposzta túl savanyú, átmossuk és lecsöpögtetjük. Egy mély jénai tálat kiolajozunk, beterítjük egyharmadnyi káposztával, sózzuk, megszórjuk kevés borsikafűvel és törött borssal, ezután vágott kaprot szórunk rá. Erre ráborítjuk a hús felét, sózzuk, borsozzuk. Egyenletesen elosztva rácsorgatjuk a paradicsomlével elkevert tejföl felét. A hagymás pecsenyelé felét ráterítjük, ezt követően a következő réteg káposzta, a fűszerek, és a hús kerül a tálba. A tetejére káposztát teszünk, végül leöntjük a  maradék tejföllel elkevert paradicsomlével és hagymás pecsenyelével. A tálat fóliával betakarjuk, hideg sütőbe tesszük és közepes hőfokon kb. 2 órán át pároljuk.  Végül levesszük a fóliát és a tetejét pirosra sütjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.