Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Brassói aprópecsenye
2014.01.22

brassoi-apropecsenye-copy.jpg

Hozzávalók 4 főre 60 dkg sertéslapocka, 3 ek olaj, 8 db közepes méretű burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, olaj a burgonyasütéshez

Elkészítés A húst megmossuk, jól lecsepegtetjük, és zsíros részeitől megszabadítva, egyforma kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábasban 3 ek olajat melegítünk, fehéredésig pirítjuk rajta a húskockákat, majd sózzuk, borsozzuk. Utána fedő alatt, kevés víz hozzáadáásával puhára pároljuk. Olykor megkeverjük, és szükség szerint pótoljuk alatta a vizet. Ha teljesen puha, kissé átpirítjuk az olajon és félretesszük.

Amikor a hús már majdnem kész, akkor kezdjük hámozni a burgonyát. Megmossuk, szárazra töröljük, egyforma kockákra vágjuk, és 1-2 csipetnyi só hozzáadásával, forró, bő olajban pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük.

Ezután megtisztítjuk és péppé zúzzuk (vagy lereszeljük) a fokhagymát, és hozzákeverjük a kész húshoz, amit gyorsan újramelegítünk. Végül hozzáadjuk a még forró burgonyát is, összekeverjük vele, és az egészet azonnal, frissen tálaljuk.

Tipp Az elején, mielőtt a húst a lábasba raknánk, egy fej apróra vágott vöröshagymát is megdinsztelhetünk az olajon, de enélkül is nagyon finom lesz. Kínáljunk hozzá savanyúságot vagy uborkasalátát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.