Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Brassói aprópecsenye pulykából
2011.09.01

pulyka--brassoi.jpgHozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon, 1 paradicsom, 1 paprika, 2 kk őrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek mustár és 1-2 ek olaj a páchoz, 1 kg burgonya, olaj a sütéshez

Elkészítés A pulykamellet felkockázzuk (2x2 cm-es darabokra), 1 ek mustárral és 1-2 ek olajjal bepácoljuk és 1-2 órára félretesszük. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk egy nagyobb serpenyőben olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, megfonnyasztjuk, majd belekeverjük a hámozott és feldarabolt paradicsomot is, alaposan átforraljuk, sózzuk, borsozzuk és végül hozzáadjuk a pulykamell kockákat. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, hogy a hús szép piros legyen (de legyünk óvatosak, ne szárítsuk ki). A legvégén fűszerezzük a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával, de már nem sütjük sokkal tovább, így a fokhagyma intenzív íze megmarad.

Ezzel párhuzamosan a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsurgatjuk az olajat és egy nagy lábosban  összekeverjük a folyamatosan melegen tartott hússal. Ízesíhetjük még több borssal és csípős paprikával is.

Tipp Kovászos uborkával vagy csalamádéval tálaljuk, de illik hozzá az ecetes almapaprika is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.