Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Borsos bélszíntokány
2013.11.19

borsos-tokany.jpg

Hozzávalók 4 főre kb. 80 dkg marhabélszín, 2 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 ek paradicsompüré, 3-4 ek olaj, só, bors

 

Elkészítés A bélszínt vékony szeletekre vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadunk egy kevés vizet. Belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, és az egészet fedő alatt, néhány perc alatt összeforraljuk. Hozzáadjuk a húst, 1-2 percig kevergetjük, majd sózzuk, borsozzuk. Szükség szerit mindig kevés vizet hozzáadva és kevergetve, a húst fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már puha, több vizet nem öntünk alá, hanem megvárjuk, hogy jó sűrűvé, tartalmassá váljon a szaftja.

Tipp Kell hozzá egy kis türelem, mert a marhahús lassan párolódik, de megéri. Ízesíthetjük egy kevés majorannával vagy kakukkfűvel, illetve egy kis vörösborral is. Tálaljuk rizzsel, főtt krumplival vagy zsemlegombóccal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.