Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Birsalmasajt, gyorsan
2012.10.03

birsalmasajt--001.jpgHozzávalók 2 kg hámozatlan, darabolt birsalma (a súly magház nélkül, a romlott részek eltávolítása után értendő), 80 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 db citrom leve és reszelt héja, 15 dkg dióbél

Elkészítés A birsalmákat alaposan megmossuk, lehetőleg súrolós szivacsot használva eltávolítunk róluk minden felszíni szennyeződést. Egy vastag aljú, széles átmérőjű krómedényt használjunk, és daraboljuk bele az almákat. Töltsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt és lefedve pároljuk puhára. Ekkor óvatosan öntsük le a forró vizet és a gyümölcsöt pépesítsük botmixerrel. Adjuk hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, dobjuk bele a fahéjrudacskákat és kezdjük főzni a pépet. Folyamatosan kevergetve párologtassuk el a nedvesség nagy részét, amíg keveréskor az edény alja látható lesz. Ekkor adjuk hozzá a cukrot és közepes hőfokon, kb. 30-40 perc folyamatos kevergetés mellett olvasszuk össze és sűrítsük be az egészet. Ekkor keverjük bele a dióbelet és mégegyszer forgassuk át.

Egy nagy, vagy több kisebb lapos tálat borítsunk be folpackkal és töltsük fel gyümölcspéppel. Simítsuk el a tetejét és egy napon át hagyjuk szikkadni. Ha megszilárdult a birsalmasajtunk, borítsuk rácsra és néhány napon keresztül többször forgassuk meg, hogy mindkét oldaluk megszilárdulhasson. Zsírpapírba, vagy celofánba csomagolva sokáig eláll.

Tipp Sok recept több cukrot ír elő (kilónként 80 dkg-ot), de az itt megadott mennyiség is elegendő.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.