Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 15 dkg gomba, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (kockából is jó), 1 csapott mk őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika
Elkészítés Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt és az összezúzott fokhagymát. Ekkor felöntjük a 3 dl húslevessel, felforraljuk és a liszttel összehabart tejföllel összefőzzük. Amikor a mártás kész, tejszínnel dúsítjuk, hogy bársonyosabb legyen.