Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bakonyi gombamártás
2011.05.21

gomba.jpgHozzávalók 4 főre 15 dkg gomba, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (kockából is jó), 1 csapott mk őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika

Elkészítés Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt és az összezúzott fokhagymát. Ekkor felöntjük a 3 dl húslevessel,  felforraljuk és a liszttel összehabart tejföllel összefőzzük. Amikor a mártás kész, tejszínnel dúsítjuk, hogy bársonyosabb legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.