Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db csirkemell filézve, szeletelve, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 2 kk őrölt pirospaprika, ½ liter húsleves, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk. őrölt köménymag, 1db paprika, 1 db paradicsom, 40 dkg gomba, 1 ek finomliszt, 1dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 kk só
Elkészítés A nyolc szeletre vágott csirkemelleket kiklopfoljuk, megsózzuk, és egy nagy serpenyőben, olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, ráfektetjük a húsokat, és azonnal felöntjük a húslevessel. Sózzuk, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk és a csirkéhez adjuk, majd közepes hőfokon, lefedve kb. 30 percig főzzük.
Amíg a csirke párolódik, a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A csirkemellszeleteket kivesszük a mártásból, melegen tartjuk. A szeletelt gombát betesszük a paprikás mártásba, és lefedve 10-15 percig főzzük.
A lisztet a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, kevés vizet és forró paprikás lét adunk hozzá, majd az egészet a gombás raguhoz öntjük. Néhány percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Tálalás előtt a hússzeleteket visszatesszük a paprikás gombamártásba és átforrósítjuk.
Tipp Galuskával vagy főtt tésztával kínáljuk.