Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bakonyi csirkemell
2013.04.05

bakonyi-csirkemell-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre  2 db csirkemell filézve, szeletelve, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 2 kk őrölt pirospaprika, ½ liter húsleves, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk. őrölt köménymag, 1db paprika, 1 db paradicsom, 40 dkg gomba, 1 ek finomliszt, 1dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 kk só

Elkészítés A nyolc szeletre vágott csirkemelleket kiklopfoljuk, megsózzuk, és egy nagy serpenyőben, olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, ráfektetjük a húsokat, és azonnal felöntjük a húslevessel. Sózzuk, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk és a csirkéhez adjuk, majd közepes hőfokon, lefedve kb. 30 percig főzzük.

Amíg a csirke párolódik, a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A csirkemellszeleteket kivesszük a mártásból, melegen tartjuk. A szeletelt gombát betesszük a paprikás mártásba,  és lefedve 10-15 percig főzzük.

A lisztet a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, kevés vizet és forró paprikás lét adunk hozzá, majd az egészet a gombás raguhoz öntjük. Néhány percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Tálalás előtt a hússzeleteket visszatesszük a paprikás gombamártásba és átforrósítjuk.

Tipp Galuskával vagy főtt tésztával kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.