Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Badacsonyi csirke
2011.05.04

badacsonyi-csirke-ketto.jpgHozzávalók 1 középméretű csirke feldarabolva, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl barackpálinka, 3 dl száraz fehérbor, 2 mk só, késhegynyi őrölt színesbors, 1 mk őrölt kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg csiperkegomba

Elkészítés Egy nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát és a zsírban megpároljuk a kb. 15 dkg, apró kockára vágott vöröshagymát. A csirkedarabokat sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Fűszerezzük a kakukkfüvel, babérlevéllel, öntsük a pálinkát, jól keverjük el. Ha a hús leve kezd elpárologni, öntsük rá a 3 dl bort , adjuk hozzá a felaprított gombát és fedő alatt pároljuk puhára. Amikor a hús már puha, süssük szép aranybarnára.

Tipp A végén keverhetünk hozzá kifőtt tésztát, de burgonyapürével is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.