Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bácskai húsos káposzta
2010.08.10

 KépHozzávalók 4 személyre 1/2 kg felkockázott sertéslapocka vagy -comb, 2 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 25 dkg paradicsom (vagy egy konzerv paradicsompüré) 1 dl rizs, 1 fej káposzta, 1 dl víz,  2 kk só,  késhegynyi törött bors, rozmaring és tárkony, 1 kávéskanál őrölt köménymag Kép

Elkészítés A káposztát vékony csíkokra vágjuk, 1 ek  olajban átsütjük és félretesszük. A hagymákat apró kockákra vágjuk és1 ek olajon nagyobb lábosban halványra pirítjuk, belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük. Rászórjuk a kockára vágott paradicsomokat (vagy meglocsoljuk a vízzel hígított paradicsompürével). A rizst leforrázzuk, leszűrjük és a húshoz adjuk, majd felengedjük a vízzel. Belekeverjük a pirított káposztát, ízesítjük a többi fűszerrel és lefedve kb. 1 óra alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.

Tipp Mire az étel kész, ne legyen túl leveses, de túlságosan száraz sem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.