Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Almás-mákos béles
2012.10.09

almas-beles.jpgHozzávalók 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1/2 cs sütőpor, csipetnyi só, és annyi tejföl, hogy jól formálható, puha, rugalmas tésztát kapjunk, továbbá a töltelékhez 1 kg savanykás alma, 10 dkg cukor,  10 dkg őrölt mák, 1 mk őrölt fahéj, a kenéshez egy tojás, vagy néhány ek tej

Elkészítés A tésztához valókat összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik kicsit nagyobb legyen, és két lapot nyújtunk belőle. A nagyobbik lapot sütőpapírral bélelt, peremes tepsibe tesszük, megszórjuk a mákkal, 2-3 ek cukorral.

Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a maradék cukrot és a fahéjat, majd a mákkal meghintett tésztára simítjuk. Rátesszük a másik lapot, a tetejét megkentjük tojással vagy tejjel, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

Kockákra vágva kínáljuk, porcukorral is meghinthetjük.

Tipp Ha nem akarjuk elővenni a gyúródeszkát, egyszerűen nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe a tészta nagyobbik felét úgy, hogy legyen egy kis pereme is. A tészta másik felével pedig berácsozhatjuk a tölteléket. Omlósabb lesz a tésztánk, ha egy kicsit kevesebb margarint teszünk bele, viszont helyette adunk hozzá egy kanálnyi  zsírt (pl. libazsírt).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.