Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Almás-diós rétes
2011.11.18

almas-retes.jpgHozzávalók 4 személyre 1 csomag rétestészta, 1 kg alma, 15 dkg cukor, késhegynyi fahéj, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg darált dió, 1 dl olaj, ½ citrom reszelt héja

Elkészítés Először készítsük el a tölteléket. Az almát mossuk meg, negyedeljük, csumáját vágjuk ki, szeleteljük fel vékonyan. Tegyük tálba, szórjuk meg a cukorral, hagyjuk állni 15 percig, majd alaposan nyomkodjuk ki, hogy ne legyen túl lédús, mert úgy eláztatja a tésztát. Szórjuk meg fahéjjal, reszeljük bele a citromhéjat és adjuk hozzá a vaníliás cukrot

A tészta előkészítéséhez nedvesítsünk be egy fehér konyharuhát. Óvatosan fektessünk rá egy réteslapot, kenjük meg olajjal. Tegyünk rá egy másik lapot is, azt is kenjük meg vékonyan olajjal. A tészta felét szórjuk meg darált dióval és a tészta felénk eső szélétől számítva kb. 8-10 cm szélességben rakjuk meg almával. A kendő segítségével görgessük fel a tésztát, a végeit hajtsuk be, majd emeljük át a tepsibe. A maradék lapokat és almát ugyanígy használjuk fel. A rétesrudakat ne szorosan tegyük egymás mellé, hogy alaposan át tudjanak sülni. A tetejüket kenjük meg olajjal és 180 fokos sütőben  süssük szép pirosra.

Tipp Amikor megsültek a rétesrudak, szórjuk  meg mindet porcukorral és kb. 10 cm-es szeletekre vágva, forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.