Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Aliga-szelet
2012.08.13

aliga-szelet-008.jpgHozzávalók 4 főre 8 szelet filézett csirkemell (vagy csontozott rövidkaraj, illetve pulykamell, ízlés szerint), 3 db tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só, olaj a sütéshez

Elkészítés A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, liszbe forgatjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A lisztezett húsokat a felvert, sózott tojásba mártjuk és a forró olajba helyezzük. Süthetjük 5 percig fedő alatt, hogy a hús ne száradhasson ki. Amikor a szeletek aranybarnára sültek, lecsöpögtetjük a felesleges olajat, papírra szedjük, és a következő módon tálaljuk.

A tányérokra helyezünk 1-2 szelet húst, majd sózott, zúzott fokhagymával ízesített tejfölt kanalazunk a tetejükre és reszelt sajttal gazdagon  megrakjuk.

Tipp Használhatunk  füstölt sajtot, az kiemeli az ízeket. Gyümölccsel, burgonyapürével körítve nagyon finom.

Kisokos Ezt a frissensültet a balatonaligai Telebendő kerthelyiségben kóstoltuk, és annak alapján készítettük el saját változatunkat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.