Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Alföldi rakott káposzta
2010.10.07

Kép Hozzávalók 4 személyre 50 dkg sertés darált hús, 25 dkg lángolt kolbász 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma,   80 dkg savanyú káposzta, 20 dkg tarhonya, 15 dkg mangalica zsír, 2 dl tejföl, só, pirospaprika, bors, zsemlemorzsa

Elkészítés A savanyú káposztát vízben kb 30 perc alatt puhára főzzük. Közben a darált húst kevés zsíron a felkockázott vöröshagymákkal összekeverve megdinszteljük. Sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával fűszerezzük pici vízzel Kép felengedve puhára főzzük: olyan lesz, mint a pörkölt darált húsból. A maradék zsíron egy másik  lábosban a tarhonyát megpirítjuk és Képkétszeres mennyiségű hideg vízzel felengedve fedő alatt puhára főzzük, kicsit sózhatjuk, borsozhatjuk.
 
Egy nagyméretű tűzálló tálat kizsírozunk és kibéleljük a káposzta felével, rásimítjuk a tarhonya felét, rákarikázzuk  a kolbászt, és befedjük  a maradék tarhonyával. Erre kerül a pörköltként elkészített darált hús és az egészet a maradék káposztával takarjuk be. A tejfölt 1/2 dl vízzel felhígítjuk és egyenletesen  a káposztára öntjük. Szórjunk rá zsemlemorzsát, süssük össze forró sütőben, hogy a teteje szép piros legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.