Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg sertés darált hús, 25 dkg lángolt kolbász 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 80 dkg savanyú káposzta, 20 dkg tarhonya, 15 dkg mangalica zsír, 2 dl tejföl, só, pirospaprika, bors, zsemlemorzsa
Elkészítés A savanyú káposztát vízben kb 30 perc alatt puhára főzzük. Közben a darált húst kevés zsíron a felkockázott vöröshagymákkal összekeverve megdinszteljük. Sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával fűszerezzük pici vízzel felengedve puhára főzzük: olyan lesz, mint a pörkölt darált húsból. A maradék zsíron egy másik lábosban a tarhonyát megpirítjuk és kétszeres mennyiségű hideg vízzel felengedve fedő alatt puhára főzzük, kicsit sózhatjuk, borsozhatjuk.
Egy nagyméretű tűzálló tálat kizsírozunk és kibéleljük a káposzta felével, rásimítjuk a tarhonya felét, rákarikázzuk a kolbászt, és befedjük a maradék tarhonyával. Erre kerül a pörköltként elkészített darált hús és az egészet a maradék káposztával takarjuk be. A tejfölt 1/2 dl vízzel felhígítjuk és egyenletesen a káposztára öntjük. Szórjunk rá zsemlemorzsát, süssük össze forró sütőben, hogy a teteje szép piros legyen.